Philipiak – luksus na co dzień

Bartek M. Wrzesień 30, 2016 0
Philipiak – luksus na co dzień





Nieczęsto zdarza nam się wybierać sprzęt do gotowania w kuchni. Zazwyczaj kupujemy jeden zestaw garnków i używamy ich, póki się nie zepsują. Jeśli więc na przykład wprowadzamy się do nowego, niewyposażonego mieszkania, warto postawić na jakość, z której każdego dnia będziemy się później cieszyć.

Żaden członek rodziny nie będzie zadowolony z awarii taniego naczynia podczas gotowania ulubionej potrawy, a jeśli odwiedzą Cię goście możesz nawet zawstydzić się chociażby zarysowaną patelnią, od której zeskrobiesz z jedzeniem resztki teflonu. Taki pozornie szczegół może zaważyć o tym czy spotkanie przebiegnie po Twojej myśli i przede wszystkim czy Ty będziesz czuł się dobrze. Na szczęście jest bardzo dobra alternatywa – Philipiak.

Philipiak to prestiż

W grupie Philipiak skupiają się najbardziej prestiżowe marki oferujące zarówno nieprzeciętny styl, jak i wysoką jakość oraz dbałość o zdrowie klienta. Należą do nich I Disegno, Linea Natura, Kaliman i oczywiście Philipiak. Wszystkie produkty stanowią niezbędny ekwipunek współczesnego mistrza kuchni. Należy bowiem wspomnieć, że ambasadorem marki Philipiak jest nie kto inny jak nasz rodzimy, słynny kucharz znany każdemu z licznych programów telewizyjnych poświęconych szeroko rozumianym kulinariom – Karol Okrasa. Nie jest on jednak jedyną polską gwiazdą, która reprezentuje u nas te fantastyczne naczynia. Bardzo pozytywną opinię na temat garnków Philipiak wyraziły takie znane postaci jak Agnieszka Cegielska, Elżbieta Zapendowska, Tamara Arciuch, Karolina Malinowska i wielu innych. Możemy nawet zobaczyć jak gotują w nich na oficjalnym kanale https://www.youtube.com/user/PhilipiakTube, gdzie oprócz prezentacji wysokiej klasy garnków możemy nauczyć się przyrządzać pyszne potrawy.

Codzienna dawka zdrowia

Być może trudno od razu domyślić się w jaki sposób ekskluzywne naczynia mogą wpłynąć na zdrowie. Jest to jednak bardzo proste i wynika z filozofii Philipiak Milano. Promuje ona zdrowe żywienie poprzez zastosowanie w kuchni różnych metod gotowania, które pozwalają na maksymalne zachowanie odżywczych walorów naszej potrawy. W ten sposób otrzymujemy posiłki, które są pełnowartościowe i wyjątkowo smaczne. Jak to działa? Po pierwsze – gotowanie na parze jest jednym z bardziej niedocenianych form gotowania, w którym dzięki wykorzystaniu gorącej pary, otrzymujemy potrawy ciepłe, ale niewypłukane z najcenniejszych witamin i minerałów zawartych w składnikach. Smażenie bez tłuszczu to kolejny sposób oparty na unikalnej konstrukcji naczynia Philipiak Milano, który polega na przygotowaniu potraw bez dodatku oleju z zewnątrz, więc znów nie zagłuszamy walorów odżywczych naszego dania. W niektóry naczyniach będziemy też gotować w małej ilości wody, co mogłoby nie udać się w zwyczajnym garnku, ale odpowiednia cyrkulacja gorącej pary pozwala na równomierne przyrządzenie wykwintnych posiłków w minimalnej ilości wody. Bardzo charakterystycznym akcentem jest również system wieżowy, który polega na ustawieniu naczyń jedno na drugim, dzięki czemu na jednym palniku usmażymy mięso, udusimy warzywa i ugotujemy ryż. To wszystko dziać się będzie na parze, więc możemy liczyć na poprawę naszego zdrowia, a co za tym idzie jakości i radości z życia każdego dnia.

Funkcje te brzmią wręcz bajkowo, ale to nic innego jak 50 lat doświadczenia, które kształtują opinię o Philipiak w całej Europie. Teraz, gdy możemy pochwalić się 15-letnią obecnością tej firmy w naszym kraju, warto odwiedzić stronę http://www.najwyzszajakosczycia.pl/ by naprawdę skosztować najwyższej jakości życia. Ta sama fabryka na przedmieściach Mediolanu od 1967 roku stale udoskonala swoje produkty, wykorzystując nowoczesne technologie, bez których życie wielu zadowolonych klientów nie miałoby aż tyle smaku.

Jeśli myślisz o wyposażeniu z prawdziwego zdarzenia dla swojej kuchni, warto zasmakować w tym co dla Twojego zdrowia najlepsze.

Leave A Response »

You must be logged in to post a comment.

Inline
Inline